BIOGRAFIE 
| Vincent Perquin Professionele Voice-Over


Algemeen Beschaafd Nederlands.
Mijn roots stammen uit West- en Midden Nederland (Leiden en Hilversum). Waardoor ik als een van de weinige stemmen (Voice-Overs) over een ‘beschaafde’ Hollandse stem beschik en geen dialect, geen regiolect en geen accent heb en mede door mijn ruime ervaring tot de top van Stemmenland behoor (ook wel ‘A-stem’ genoemd). Al meer dan 38 jaar (vanaf 1985) ben ik een van de meest gevraagde mannenstemmen van Nederland.

10 jaar
Toen ik 10 jaar was (1977) wilde ik graag lezen en voorlezen. Op die leeftijd nam ik met een bandrecorder regelmatig mijn stem op en maakte ik radio programma’s, in een tijd waarin de nieuwe media zoals radio, televisie, telefoon en zelfs toen al de computer erg op kwam en mondelinge communicatie belangrijker werd.

Radio Royaal (Dè vrije radio in België en leerschool voor nieuw radiotalent) 
Op 18-jarige leeftijd (1985) kreeg ik de kans om als Radio DJ wekelijks een eigen radio-programma te presenteren bij Radio Royaal in België (Achel) (in die tijd de enige en De bekendste ‘leerschool’ voor nieuw radiotalent van het Zuiden) Er bestonden in Nederland toen nog geen lokale omroepen.

Nog meer radiostations en bekende jinglestudio’s (Pors/Ziaja & Dorst/TopFormat)
Daarnaast presenteerde ik tot 1998 programma’s voor de Belgische zender Radio Contact en Kempenland FM Aalst (NL) en was ik Voice-Over bij Woon TVBrabant. Naast Presentator en Radio DJ deed ik ook nog ervaring op als Veejay en Nieuwslezer. In 1985 sprak ik ook mijn allereerste ‘echte’ radiocommercial in bij Artisonic Studio in Nuenen. Daarna volgde al snel Pors Studio in Geldrop, Ziaja & Dorst in Baarle-Nassau en TopFormat in Amsterdam. Later maakte ik nog programma’s voor de Belgische zender Radio Digitaal, Omroep Centraal Gemert, Hot Radio Valkenswaard, Polderpop Radio Veldhoven, Mistral Radio Geldrop, Radio Horizon Leende, Decibel Nuenen, E-FM in Eindhoven en Plus FM / Glow FM in Geldrop (later Eindhoven) en Studio040 Eindhoven.

De Stichting Nederlandse Top40 en de passie voor media.
Vanaf mijn 19e jaar (van 1986 tot 1990) werkte ik als vrijwilliger bij De Stichting Nederlandse Top40 in Hilversum en was ik mede verantwoordelijk voor de samenstelling van de DiscoDance Top50 en Nederlandse Top40. Van 1988 tot 1991 werkte ik tevens op de afdeling Muziek & CD’s bij de Bijenkorf. In 1992 begon ik als Media Adviseur bij NV Holdingmaatschappij De Telegraaf en de gedrukte media in Brabant, daarnaast was ik vrijwilliger bij diverse (lokale en regionale) omroepen in Belgisch Limburg en in Nederland in Zuid-Oost Brabant.

Eigen spreekcel.
In 1990 besloot ik om mij ‘nog meer’ te gaan specialiseren in het inspreken van commercials, films en voor telefooncentrales. Ik sprak toen al 5 jaar teksten in bij ‘grote’ reguliere studio’s. In 1997 bouwde ik mijn eigen ‘officiële’ spreekcel aan huis. Daamee kon ik opdrachtgevers ‘vanuit eigen huis’ nog sneller van dienst zijn en was ik de eerste Voice-Over die zijn stem aanbood via Internet.

Computers en de allereerste Voice-Over op het internet.
Van thuis uit ben ik al vanaf mijn 12e levensjaar (1979) opgegroeid met computers (zoals de Kim, Pet en C64). In 1996 werd het internet algemeen bekend bij het grote publiek. Ik bouwde toen mijn eigen website in HTML en in 1997 was ik de allereerste Voice-Over die zijn stem aanbood via internet met een eigen spreekcel aan huis. Vanaf dat moment verzon ik de naam ‘Voicetalent’ en had ik vanaf 1997 mijn eigen domeinnamen en eigen website: www.voicetalent.nl en www.voice-talent.nl. In het jaar 1998 volgde er enkele stemmen meer op internet.

NOB Media en Stemmenweb.
Eind 1999 bedacht ‘NOB Audio’ in Hilversum de website: ‘Stemmenweb’ en als ‘Voice Talent’ van het ‘eerste uur’ sloot ik mij daarbij aan.

Homeshopping bij SBS6 – NET5 / RTL5 – RTL7.
Een paar jaar later (van 2001 tot 2006) werd ik gevraagd als vaste stem (Voice-Over) van LocoToco een homeshopping-programma dat dagelijks werd uitgezonden op SBS6 en NET5. In dezelfde periode sprak ik ook in voor de thuiswinkel aanbieders Tel Sell, Euro TV en Life Direct bij RTL5 en RTL7.

Vaste stem bij Talpa TV (later Tien).
In 2004 werd Talpa TV opricht door John de Mol. Vanaf augustus 2005 tot juni 2007 was ik de vaste Voice-Over en ‘Stationvoice’ bij Talpa TV en telefoonstem ‘Televoice’ van de (SMS) belspelletjes bij de toen nieuwe landelijke Televisiezender (later Tien). Ook wanneer je belde naar het ‘algemene’ telefoonnummer van ‘Talpa Media Holding’ kreeg je mijn stem aan de lijn.

Regionaal Custum jinglepakket PlusFM / GlowFM.
Van de regionale zender PlusFM (later GlowFM) het radio station dat ik samen met Jeroen van de Kerkhof heb bedacht en opgezet in 2006 was ik de vaste stem van een custom made jinglepakket en alle promo’s (een concept dat zelf was bedacht).

Nieuw RTL-seizoen.
In het najaar van 2008 werd ik gevraagd om de dertien wekelijkse RTL4 afleveringen van Gameville (een programma samen met Corine Boon) te voorzien van het Voice-Overwerk. Vanaf dat moment volgde nog veel meer opdrachten.

Voice-overwerk voor onder meer RTL en SBS.
Met regelmaat spreek ik voor SBS en RTL Nederland de billboardings in en voorzie ik diverse omroepen van Voice-Overwerk. Ik spreek niet alleen in voor (landelijke) radio en televisie-zenders, maar ik spreek ook met regelmaat presentaties, video’s en voice response systemen in voor vele andere reclamebureaus en opdrachtgevers.

Regionale zenders waaronder Studio040 en GlowFM.
Naast mijn professionele Voice-Overwerk was ik van 2012 tot 2018 medewerker en radio dj bij Studio040 (Regio Eindhoven) en PlusFM/GlowFM (2006-2012). Samen met Jeroen van de Kerkhof (destijds werkzaam voor Omroep Brabant) ben ik de bedenker en oprichter van GlowFM in 2011.