PORTFOLIO 
| Vincent Perquin Professionele Voice-Over

Ervaring
Lijst met toonaangevende klanten / zenders.
Door mijn veelzijdigheid maakt een groot aantal omroepen en bedrijven al een aantal jaren gebruik van mijn diensten. Daarnaast wordt mijn stem veelvuldig ingezet voor de promotie van grote (Inter)Nationale merken. Hieronder staat per rubriek een (gedeeltelijke) lijst met toonaangevende klanten waaraan ik in de loop der jaren mijn Voice-Over-werk heb mogen leveren.

Landelijke omroepen:
100%NL, 3FM, BNR Nieuwradio, Discovery Channel, KinkFM, NED1, NED2, NED3, NET5, NoordzeeFM, NPO, Qmusic, Radio1, Radio2, Radio10, Radio538, Radio Nederland Wereldomroep, RTLFM, RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, SBS6, Sky Radio, SlamFM, SublimeFM, Talpa Radio, Talpa TV, TMF, Veronica, YorinFM

Regionale omroepen:
AT5, CityFM, FreshFM, L1, Omroep Brabant, Omroep Flevoland, Omroep Gelderland, Omroep Zeeland, Omrop Fryslân, Radio8FM, RadioNL, Radio Continu, Radio Decibel, Radio Oranje Nationaal, Radio TV West, RTV Drenthe, RTV Utrecht, RTV Noord, RTV Noord-Holland, RTV Oost, RTV Rijnmond.

Lokale omroepen:
6FM, AccentFM, AT5, BerkellandFM, ExtraFM, ExxactFM, Falcon Radio, GlowFM, KempenFM, LOEFM, LON, Nens RTV, Omroep Helmond, Omroep P&M, Omroep Veldhoven, Omroep Waterland, OptimaalFM, Radio Horizon, SlingelandFM, Studio040, TV Limburg, TwickelstadFM, UnityFM, WeertFM.

Buitenlandse omroepen:
DolfijnFM (Curaçao).

Enkele merken:
3M, 12Game, ABN Amro, Achmea, Algemeen Dagblad, Amiblu, ANWB, Bart Smit, Bavaria, Beeld & Geluid, Bic, Blokker, Bospop, Brabantsedag, Caresse, CASH360, Côtes du Rhône, DA, De Persgroep Nederland, Concentra België, Delta Lloyd, Dunlop, Dynabyte, Efteling, Efteling Theater, E-On, Etec, EuroTV, Fairplay, Frontline, Gall & Gall, Gardena, Google, Heineken, Hercules, Hobas, Holland Casino, Immo, ING, Intratuin, John Deere, KPN, KvK, LifeDirect, LocoToko, Macro, Manpower, Mediahuis, Michelin, M&M, Music Hall, Nathan, Nationale Nederlanden, Nederlandse Loterij, Nederlandse Politiebond, Nintendo, Oldtimers, Ohra, Parcmobile, Philips, Pirelli, Pokomon, Prorail, Quickstep, Quick ’n brite, Rabobank, Racehardware, Realwood, Renault, Rijkswaterstaat, Spa, Skoda, Studio100, Tel Sell, Telegraaf, TMG, Toerkoop, Transavia, Trouw, Univé, UPC, Van der Valk, Veka Group, Volkskrant, Volkswagen, VVVTilburg, Ziggo, Zylom.

Creative Mediabureau’s.
Ik ben als professional al meer dan 32 jaar werkzaam in Media en Reclame en heb veel ervaring met ijzersterke merken, adverteerders, reclame-, mediabureaus en media-exploitanten. Door een groot netwerk van Creatieve Mediabureau’s en in verband met privacy is het helaas niet mogelijk om al deze bedrijven hier apart te vermelden.SBS6 Autosport
Seizoen 2008 – 2013 (6 jaar).
Van 2008 t/m 2013 verzorgde ik de billboarding voor De Dutch Supercar Challenge bij SBS6 Autosport. Billboarding is wanneer aan het begin of het eind van een televisieprogramma de naam van de sponsor wordt getoond. De Dutch Supercar Challenge is een raceklasse in Nederland. De klasse werd in 1997 opgericht door Rob Knook en Bert Moritz. De organisatie werd in 2001 overgenomen door Dick van Elk, met de hulp van een groot aantal vrijwilligers. Eigenlijk valt de klasse niet in te delen in een bepaalde discipline omdat er met GT’s sport- en toerwagens gereden kan worden. De Dutch Supercar Challenge werd uitgezonden op zondag bij SBS6 Autosport.


RTL4 Programma Gameville

Seizoen 2008 – 2009 (2 jaar).
Voor het RTL4 programma Gameville verzorgde ik in de periode 2008/2009 alle Voice-Overs. Gameville was een game-programma dat op een zo breed mogelijk publiek gericht was in plaats van de hardcore gamers. Elke zaterdag vanaf 16.00 uur toonde presentatrice Corine Boon de nieuwste games. Dat deed ze niet alleen, want elke week schoof een andere bekende Nederlander aan. Zij deden mee met het onderdeel ‘De Uitdaging’, waarin fans van de persoon in kwestie het tegen hem of haar opnam in een game. Zo werd er getennisd tegen Raemon Sluiter en geraced tegen Tim Coronel. Op websites en televisie waren er verscheidene bronnen voor de toegewijde gamers om meer te leren over de nieuwste games, maar GameVille was een luchtig gameprogramma voor het hele gezin. Zo werd er aangegeven voor welke doelgroepen een game beschikbaar was. Een herhaling van deze uitzending was de zaterdag daarop om 08:30 uur bij RTL4 te zien.

Bospop Weert
Periode 2007 – 2012 (6 jaar).
In de periode van 2007 t/m 2012 verzorgde ik de Voice-Overs voor de radio en tv- commercials van Bospop. Bospop is een jaarlijks muziekfestival dat in het tweede weekend van juli gehouden wordt in Weert in de Nederlandse provincie Limburg. Het festival duurt over het algemeen twee dagen en heeft twee podia. De eerste Bospop werd in 1980 georganiseerd voor regionale amateurbands. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot een festival met veel internationale acts. Vaak spelen de bands op dit festival het classic rock, hardrock en progressieve rock genre.


Voicetalent.NL / Perquin

Periode 1997 – heden (21 jaar).
Met regelmaat spreek ik voor SBS en RTL Nederland de billboardings in en voorzie ik diverse omroepen van Voice-Overwerk. Ik spreek niet alleen in voor (landelijke) radio en televisie-zenders, maar ik spreek ook met regelmaat presentaties, video’s en voice response systemen in voor vele andere reclamebureaus en opdrachtgevers.

Taken o.a.:
• Voice-Over / Commentaarstem / Stemacteur.
• Coachen en Managen van nieuw MediaTalent.


RTL Holding BV / RTL Group

Periode 2008 – 2009 (1 jaar).
RTL Holding BV is een dochter van RTL Group en is de naam waarmee RTL (Nederland) opereert en diensten verricht ten behoeve van de Luxemburgse zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, RTL Z, RTL Lounge, RTL Crime, RTL Telekids, RTL 24 en Videoland. RTL Holding BV is de Televisie- en Radiopoot van het Duitse Bertelsmann-concern.

Taken o.a.:
• Wekelijkse vaste Voice-Over van het TV programma Gameville met Corine Boon op RTL4.
• Inspreken en Redigeren van 25 afleveringen (2 seizoenen).
• TV Billboarding voor het programma GameVille.


Talpa Media Holding

Periode 2005 – 2007 (2 jaar).
De televisiezender Talpa TV (Talpa Producties) en later Tien, was onderdeel van Talpa Media Holding, een bedrijf van John de Mol. Het huidige Talpa Holding, onderdeel van Talpa Media is eigendom van het Britse ITV (Independent Television) en bevat activiteiten op het gebied van Radio, Televisie, Internet en Print. Deze zijn ondergebracht in aparte dochterondernemingen.

Taken o.a.:
• Dagelijkse vaste telefoonstem van alle Belspellen bij Talpa TV.
• Vaste StationVoice en Promostem Talpa TV (13 augustus 2005 tot 27 juni 2007).
• Welkomsstem van het Interactieve Voice Response Systeem (IVR) van Talpa Media Holding.


RTL / De Holland Media Groep

Periode 2001 – 2006 (5 jaar).
RTL / De Holland Media Groep werd in 1996 opgezet als nieuw moederbedrijf voor RTL 4, RTL 5, Veronica. Ook viel de zender TV 10 korte tijd onder RTL en De HMG door een samenwerkingsverband met Saban Entertainment. Alhoewel de HMG in 1995 is opgezet, werd de organisatie pas in februari 1996 officieel opgericht.

Taken o.a.:
• Dagelijkse vaste stem van de homeshopping merken: LocoToko, LifeDirect, EuroTV en Tel Sell.
• Voice-Over van diverse TV Billboards voor RTL4 en RTL5.


SBS Braodcasting B.V.

Periode 2001 – 2006 (5 jaar).
SBS Broadcasting B.V. is sinds de oprichting in 1995 uitgegroeid tot één van de drie grote aanbieders van televisie in Nederland en is volledig onderdeel van Talpa Holding met de vier Nederlandse commerciële televisiezenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9, Video on demand-platform KIJK, SBS Productions en Multi Channel Network Social1nfluencers.

Taken o.a.:
• Dagelijkse vaste stem van de homeshopping merken: LocoToko, LifeDirect, EuroTV en Tel Sell.
• TV Billboarding voor SBS6 Sport en The Dutch Supercar Challenge.
• Voice-Over van diverse TV Billboards voor SBS6 en NET5.


Studio040

Periode 2012 – 2018 (6 jaar).
Studio 040 is de Radio- en Televisie- zender voor Eindhoven, Geldrop-Mierlo en omgeving en werd in 2015 samen met Glow FM uitgeroepen tot de Beste Lokale Omroep van Nederland! De zender begon op 13 december 2010 met uitzenden en kwam in de plaats van radiozender E-FM en televisiekanaal E-TV. Op 1 november 2017 verhuizen de 2 nieuwe studio’s van Studio040 en GlowFM naar het ‘Designhuis’ in Eindhoven.

Taken o.a.:
• Programmamaker / Presentator.


GlowFM

Periode 2006 – 2012 (6 jaar).
Glow FM ‘Het Opleidingsstation voor jong talent van het Zuiden’ is ontstaan uit het voormalige PlusFM dat werd opgericht in 2006 en werd op 4 juli 2011 van naam, format en branding veranderd. GlowFM is op 1 mei 2012 onderdeel geworden van Studio040. GlowFM is een populaire radiozender in de regio Eindhoven die zich voornamelijk richt op jongeren. Op 1 november 2017 verhuizen de 2 nieuwe studio’s van GlowFM en Studio040 naar het ‘Designhuis’ in Eindhoven.

Taken o.a.:
• Grondlegger / Oprichter / Stichter.
• Branding / Jingles / Promo’s / Commercials.
• Vaste StationVoice van het custom made jinglepakket.
• Programmamaker / Voice-Over.

Stichting Nederlandse Top 40
Periode 1986 – 1990 (4 jaar).
De Stichting Nederlandse Top 40 is sinds 2 januari 1965 niet alleen verantwoordelijk voor een overzicht van de populairste muziek in ons land waaronder de hitlijsten ‘Nederlandse Top 40’ en ‘Tipparade’, maar heeft ook de beschikking over een omvangrijk archief aan beeld- en geluidsmateriaal en is uitgever van ‘het gedrukte exemplaar’.

Taken o.a.:
• Verantwoordelijk voor de samenstelling van de Disco Dance Top 50 in ‘het gedrukte exemplaar’.

Radio Royaal
Periode 1985 – 1998 (13 jaar).
Vanaf 1981 kwamen de uitzendingen van Radio Royaal van net over de Belgische grens vanuit Hamont (Achel) De zender was te ontvangen in de stedendriehoek Eindhoven, Tilburg, ‘s-Hertogenbosch via de ether en later ook via de kabel. Op 16 mei 2011 staakte Radio Royaal de uitzendingen in Brabant. Vanaf 15 november 2013 was de zender weer te ontvangen. Ditmaal in Zuid-Holland. Vanaf 1 januari 2016 ging De regionale commerciële zender Radio Royaal in de Randstad verder als Radio 8FM. Op 30 maart 2017 stopt Radio 8 FM met uitzenden in de Randstad en werd de FM-frequenties in Zuid-Holland overgenomen door zusterstation Decibel.

Taken o.a.
• Programmamaker / Presentator.
• Voice-Over van commercials.

Lokale Omroepen
Periode 1986 – 2002 (16 jaar).
In de periode tussen 1986 en 2002 maakte ik voor meerdere Lokale Omroepen programma’s. Ondermeer voor de Belgische zender Radio Digitaal Arendonk (B), Omroep Centraal Gemert, Hot Radio Valkenswaard, Polderpop Radio Veldhoven, Mistral Radio Geldrop, Radio Horizon Leende, Decibel Nuenen, E-FM Eindhoven en PlusFM / GlowFM Geldrop (later Eindhoven) en Studio040 Eindhoven.