TARIEVEN 
| Vincent Perquin Professionele Voice-Over

Tarieven op maat
Neem vrijblijvend contact op.

Een Voice-Over opdracht is afhankelijk van veel factoren. Is het een lokale, regionale of een landelijke opdracht? Gaat het om een commercial of bedrijfsfilm? Zijn het teksten voor een telefooncentrale, antwoordapparaat of voor een voice response systeem? Wil je meer weten over de mogelijkheden en een echt goed beeld krijgen van de tarieven van Voice-overs? Neem dan vrijblijvend contact op: perquin@outlook.com

Prijsindicatie.
Ter indicatie vind je hieronder een overzicht van veel voorkomende Voice-Over tarieven.

Voice-Over tarief op maat?
Neem voor de zekerheid altijd even contact op voor een op maat gemaakte offerte.

Eigen studio.
De tarieven zijn altijd inclusief: Opname in eigen studio, Correctieronde, Schoonknippen, Masteren en Buy-out van rechten.

Exclusief btw.
De tarieven worden exclusief 21% btw getoond.

Vanaf 1 januari.
Alle prijzen gelden vanaf 1 januari van het lopende jaar.


Prijzen
Voicemails:
• Voicemail (Particulier) eenmalige opstartkosten = 40,-
• Voicemail (Particulier) per wrd. = 0,60
• Voice Response (Zakelijk) eenmalige opstartkosten = 40,-
• Voice Response (Zakelijk) per wrd. = 1,20
Externe (native) damesstem/herenstem op aanvraag.
Vaste opdrachtgevers in overleg.

Commercials:
• Commercial (Lokaal) Max. 75 wrd. = 50,-
• Commercial (Regionaal) Max. 75 wrd. = 150,-
• Commericial (Landelijk) Max. 75 wrd. = 300,-
Vaste opdrachtgevers in overleg.

Billboarding:
• Billboarding (Lokaal) Max. 40 wrd. = 50,-
• Billboarding (Regionaal) Max. 40 wrd. = 150,-
• Billboarding (Landelijk) Max. 40 wrd. = 300,-
• Vaste opdrachtgevers in overleg.

Overige Producties:
• Tot 1 min./Max. 150 wrd. = 95,-
• Tot 2 min./Max. 300 wrd. = 180,-
• Tot 3 min./Max. 450 wrd. = 270,-
• Tot 4 min./Max. 600 wrd. = 360,-
• Tot 5 min./Max. 750 wrd. = 450,-
• Meer teksten in overleg.
Vaste opdrachtgevers in overleg.

Complete Foto Video’s:
• Tot 30 sec. (zonder voice-over) = 300,-
• Tot 30 sec. (met voice-over) = 475,-
• Andere mogelijkheden = In overleg.
Vaste opdrachtgevers in overleg.

Meerprijs:
• Sound-editing = In overleg
• Schrijven v.d. tekst per wrd. = 0,50
• Redigeren per wrd. = 0,50
• Vertalen per wrd. = 0,50

Studiobezoek:
• Minimale produktie afname bij studiobezoek = 850,- excl. reiskosten
• Vergoeding per kilometer = 0,25
• Reistijd per uur = 60,


Proefopname
Test Demo of ‘Demo Read’ voor opdrachten boven de 250,-.
Indien gewenst kunt u een zogeheette ‘Demo Read’ laten maken. Een Demo Read is een ingesproken proef zodat de producent vooraf kan beoordelen of de opname past bij het produkt. Een Demo Read bestaat uit enkele regels gesproken tekst, nooit langer dan 1 minuut (maximaal 150 woorden dus) waarbij de producent vooraf, op de gewenste manier, een indruk krijgt van de door hem aangeleverde Voice-Over opname. Indien een opdrachtgever een ‘Demo Read’ wil laten inspreken die langer is dan 1 minuut dan geldt de ‘1-op-1-regel’. Voor zowel de Voice-Over als de voor de opdrachtgever is het niet zeker of de opdracht door gaat. De producent betaald in dat geval alleen de ‘inspanningskosten’. Meestal is dit een vooraf afgesproken bedrag (meestal 50% van het normale tarief van wat op dat moment is ingesproken).

Sizzle Reel
Een korte, meestal flitsende video die wordt gebruikt ter promotie.
Een Sizzle is een voorvertoning van een ingesproken tekst om een indruk te krijgen van de ‘look en feel’ van bijvoorbeeld een nieuwe te maken televisie-show. De producent kan dan vooraf op professionaliteit beoordelen. Een ‘Sizzle Reel’ duurt nooit langer dan 1 minuut. Op die manier kan er bekeken worden of het idee goed is en of het de moeite waard is en tevens hoe de opdracht het beste uitgevoerd zou kunnen worden. Indien een opdrachtgever een ‘Sizzle Reel’ wil laten inspreken die langer is dan 1 minuut dan geldt de ‘1-op-1-regel’. Voor zowel de Voice-Over als de voor de opdrachtgever is het niet zeker of de opdracht door gaat. De producent betaald in dat geval alleen de ‘inspanningskosten’. Meestal is dit een vooraf afgesproken bedrag (meestal 50% van het normale tarief van wat op dat moment is ingesproken).

Repaid Fee
Een geringe vergoeding.
Bij een commercial geldt voor een Voice-Over doorgaans een gebruiksrecht van 1 jaar. Wordt diezelfde commercial langer gebruikt dan 1 jaar, dan zal bij elk opvolgend jaar 50% van de afgespoken prijs worden doorberekend aan de opdrachtgever (tenzij eerder anders is afgesproken).


Veel Gestelde Vragen
Hoe lang duurt het voordat ik de ingesproken teksten ontvang?
De levertijd is afhankelijk van de productie. Normaal gesproken kan een tekst al binnen 24 uur worden ingesproken. Een spoedopdracht kun je het beste even melden.

Hoe worden de voice-files aangeleverd?
Middels een link die te downloaden is bij WeTransfer of via de server van Voicetalent. Je onvangt de opname in WAV, MP3 of AIFF (andere audioformaten zijn ook mogelijk). Kleine audiobestanden lever ik via e-mail aan (onder de 5 mb).

Kan ik ook een complete radiocommercial laten maken?
Dat kan. Voor het afmixen worden dan extra kosten berekend.

Kan ik ook een webclip of bedrijfsfilm laten maken?
Dat kan. Voor een webclip gelden speciale tarieven (op aanvraag). Doordat ik nauw samenwerk met productiebedrijven kan een bedrijfsfilm snel en gemakkelijk gerealiseerd worden.

Hoe zit het met muziekrechten?
Jij bent zelf de licentienemer en jij bent dus verantwoordelijk voor de muziekrechten en de kosten die daaraan verbonden zijn. Ik neem deze kosten niet op mij, omdat na levering geen zicht is op het gebruik ervan.

Kan jij mij helpen een script te schrijven?
Ja, ik kan jou helpen met het redigeren of schrijven van teksten. Daaraan zijn extra kosten verbonden.

Zitten er rechten op de ingesproken teksen?
Ik levert de voice-files standaard inclusief wereldwijd vertonings- en uitzendrecht voor onbepaalde tijd m.u.v. commercials, daarvoor geldt een gebruiksrecht van 1 jaar. (tenzij anders overeen gekomen).

Hoe moet ik betalen?
Je ontvangt per e-mail een factuur incl. btw. Deze dient te worden voldaan binnen 14 dagen.

Meer vragen?
Zie ook de rubriek Algemene voorwaarden hieronder.


Algemene Voorwaarden
Verplichtingen.
Algemene voorwaarden scheppen duidelijkheid en kunnen conflicten voorkomen. In algemene voorwaarden staan diverse zaken duidelijk omschreven. Het gaat hier om wederzijdse verplichtingen, ook verplichtingen met betrekking tot levering staan hierin beschreven.

Werkwijzen.
Teksten worden kaal ingesproken en mogen in eigen studio worden afgemixt. Ik schrijf en redigeer indien gewenst de teksten zelf, creëer het concept en kan zorgdragen voor het gehele traject, van het idee tot het eindprodukt.

Betalingen.
De ingesproken teksten mogen pas gebruikt worden na betaling (tenzij anders overeengekomen). Na opname ontvangt de opdrachtgever een faktuur met daarop het overeengekomen tarief met een betalingstermijn van maximaal 14 dagen. Bij overschrijding zullen extra kosten worden berekend. Bedrijven buiten Nederland en Belgie betalen de helft vooraf.

Adres.
Bij een offerte of bij een opdracht zal er altijd om een adres worden gevraagd. Alleen een postbusadres wordt niet geaccepteerd.

Repaid Fee.
Ik lever de voice-files standaard inclusief wereldwijd vertonings- en uitzendrecht voor onbepaalde tijd m.u.v. regionale en landelijke radio- en tv-commercials, daarvoor geldt een gebruiksrecht van 1 jaar. Na 1 jaar zal er 50% repeatfee worden gefactureerd (tenzij anders overeengekomen).

Tekst aanpassingen.
Spreekfouten worden binnen 8 dagen kosteloos opnieuw ingesproken. Mocht er na het inspreken toch nog een tekstwijziging plaats vinden dan zullen deze extra in rekening worden gebracht.

Weigering.
Zonder opgave van reden kunnen in te spreken teksten worden geweigerd.

Muziekrechten.
De opdrachtgever is de licentienemer en is verantwoordelijk voor de muziekrechten en de kosten die daaraan verbonden zijn. Voicetalent.NL  neemt deze kosten niet voor zijn rekening, omdat na levering geen zicht is op het gebruik ervan.